Khamis, 1 April 2010

AMK PKR SABAH SOKONG SHAMSUL CALON PKROleh: ZAINUDDIN HASSAN


ANGKATAN Muda Parti Keadilan Rakyat (Sabah) sebulat suara memutuskan untuk mencadangkan Ketua AMK PKR Malaysia, Shamsul Iskandar Mohd Akin sebagai calon pilihanraya kecil Hulu Selangor.

“Kita menaruh harapan yang tinggi agar Presiden Parti memperkenankan hasrat kita demi kesinambungan perjuangan Angkatan Muda PKR di persada politik tanah air,” ujar Ketua AMK PKR Sabah, Abdul Razak Haji. Jamil.

Kata Razak, tiba masanya Ketua AMK Malaysia diuji dalam pilihanraya kecil sebagai persediaan memimpin sayap parti untuk menghadapi pilihanraya umum ke 13. “Shamsul telah memiliki ciri-ciri yang dikehendaki pucuk pimpinan parti dan berani menentang kezaliman terutama menepis fitnah terhadap Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim,” tegas Razak yang mendapat mandat daripada seluruh jawatankuasa pemuda PKR Sabah.

Bagaimanapun, keputusan muktamad terletak di tangan Presiden Parti dan AMK Sabah akan menyokong siapa juga yang dicalonkan menentang calon BN dalam pilihanraya kecil tersebut kerana yakin para pengundi akan memperbaharui kepercayaan mereka kepada Pakatan Rakyat.

10 ulasan:

 1. 灰心是動搖的開端,動搖是失敗的近鄰。........................................

  BalasPadam
 2. 快下班囉~來問個安,跟您打聲招呼 ........................................

  BalasPadam
 3. 用心經營的blog~您的部落格文章真棒!! ........................................

  BalasPadam
 4. 仇恨是一把雙刃劍,傷了別人,也傷了自己......................................................

  BalasPadam
 5. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

  BalasPadam
 6. 如果,人類也像鼠輩一般,花很多時間來吃飯和睡覺,一定會改善健康。 .............................................

  BalasPadam